dissabte, 4 de juliol del 2015

El nuevo gobierno de la Generalitat Valenciana

Dilluns passat, 29 de juny, el nou President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, del PSPV, va nomenar el seu nou govern. Un govern paritari, en què entra com a vicepresidenta i portaveu de l'Executiu, a més de responsable de les polítiques de Benestar Social, Mònica Oltra de Compromís, una formació que assumeix la meitat de les carteres del nou Consell. El Consell està format per vuit conselleries nomenades a proposta del PSPV-PSOE i de Compromís, al capdavant de les quals estan quatre homes i quatre dones, a les quals se suma la presidència i la vicepresidència.
consell-2015
¿Qui és qui en el nou Consell?
Ximo Puig, president. 56 anys. Periodista. Secretari general del PSPV-PSOE. Diputat autonòmic per Castelló. Ha estat alcalde Morella durant 17 anys, així com diputat provincial i nacional.
Mònica Oltra Jarque, vicepresidència, portaveu del Consell, Igualtat i Política Inclusiva. 45 anys. Llicenciada en Dret. Advocada en exercici. Diputada autonòmica de Compromís per València des de 2007.


foto_1
Manuel Alcarazconseller de Transparència, Responsabilitat Social i Participació. 57 anys. Llicenciat en Dret, és professor de Dret constitucional a la Universitat d'Alacant. Actualment és director de la Seu de la Universitat d'Alacant. Ha estat regidor i diputat nacional.
Vicent Marzà, conseller d'Educació, Cultura i Esports. 32 anys. Mestre en llengua estrangera. Màster en Pedagogia Social i Comunitària. Funcionari de carrera del cos de mestres. Diputat autonòmic, va ser el cap de llista de Compromís per Castelló a les eleccions autonòmiques.
Rafael Climent, conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació. 54 anys. Llicenciat en Filologia Clàssica. Ha estat alcalde de Muro d'Alcoi els últims 16 anys. Ha estat professor d'institut. Diputat autonòmic de Compromís per Alacant.
Elena Cebrián, consellera de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura. 44 anys. És enginyera agrònoma, formada a la Universitat Politècnica de València, i actualment era funcionària del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a Madrid, on ha desenvolupat la seva carrera professional des de l'any 2000.
Carmen Montón, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública. 39 anys. Llicenciada en Medicina. Diputada al Congrés per València durant tres legislatures. Ha estat regidora. Secretària d'Igualtat del PSOE.
Vicent Soler, conseller d'Hisenda i Administracions Públiques. 65 anys. Doctor en Ciències Econòmiques. Degà de la Facultat d'Econòmiques de la Universitat de València. Va ser conseller d'Administració Pública (1985-1987). Ha estat regidor de l'Ajuntament de València, vicepresident de Les Corts i cap del gabinet de Presidència de la Diputació de València.
Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Governació i Reformes Democràtiques. 52 anys. Llicenciada en Dret. Ha estat portaveu del Consejo General del Poder Judicial, fiscal de menors del Tribunal Superior de Justícia valencià i presidenta del Secretariat de la Unió Progressista de Fiscals.
María José Salvador, consellera de Dret a l'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració. 40 anys. Llicenciada en Dret. Secretària d'Habitatge del PSPV-PSOE. Diputada autonòmica per Castelló des de 2007.

Informació completa a la web de la Generalitat Valenciana

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Danos tu opinión. Evita hacerlo como Anónimo y pon tu nombre. Pero conserva las mínimas reglas de respeto y educación. Informaciones que afecten a la intimidad de las personas serán retenidas y/o retiradas. Plataforma no se hace responsable de las opiniones emitidas.
Gracias por colaborar y participar.