dijous, 6 de setembre del 2012

Comienza el curso escolar con protestas


Empieza un nuevo curso escolar. En San Antonio sin un segundo colegio público. Las informaciones "oficiales" de la Consellera M. J. Català respecto a que no faltan profesores y que las ratio de alumnos se mantienen por debajo de la última ampliación, quedan en entedicho cuando las contrastamos con organizaciones sindicales de la enseñanza y colectivos de defensa de la Escola Pública quienes dicen que los datos que publicita la Consellera Català son medias aritméticas que falsean la realidad al incluir escuelas rurales, con muchos menos alumnos, en las ratios y que, a 24 horas del inicio del curso, faltan por cubrir plazas de profesores. Habrá protestas de profesores y padres. El sindicato STEPV denuncia el trasvase de alumnos a la educación privada concertada.
El transvassament d’alumnat a la privada confirma el desmantellament dels serveis públics
El govern valencià fa servir la crisi econòmica per afavorir la concertació en detriment del servei públic

El transvassament d’alumnat dels centres públics a centres concertats que ha donat a conéixer avui la consellera d’Educació, María José Català, en roda de premsa confirma la política de desmantellament dels serveis públics i, en concret, de l’escola pública, per part del govern valencià.
El Partit Popular no ha parat de fomentar la concertació des que governa
Aquesta política de privatització de l’ensenyament ha estat denunciada des de fa temps per part del Sindicat. El Partit Popular no ha parat de fomentar la concertació des que governa i ha concertat trams no obligatoris com infantil i batxillerat i, fins i tot, centres que segreguen per sexe. 

La situació de crisi econòmica ha sigut l’excusa perfecta per al govern valencià del Partit Popular per a impulsar encara més aquesta onada privatitzadora desmantellant els centres públics amb les retallades que està aplicant des de fa tres cursos i que han comportat la pèrdua de moltes unitats, programes d’atenció a la diversitat, desdoblaments de Formació Professional i, ara, augment de ràtios i d’horari lectiu del professorat. Totes aquestes mesures han provocat que més de 4.600 docents interins perden el seu lloc de treball en aquests tres anys, a més que afecten greument la qualitat de l’ensenyament.
El sindicat s’oposa radicalment a aquesta política de desmantellament dels serveis públics i a la cessió de sòl públic -en temps de crisi!- per a la construcció de nous centres concertats. El que ha de fer l’administració és garantir places públiques per a tot l’alumnat des d’infantil fins a la universitat i abandonar la política de retallades i de destrucció dels serveis públics i de llocs de treball.

Artículos relacionados

1 comentarios:

Juan Catalá ha dit...

Si unimos el crucifijo del Sr. Cotino en la sesión de las cortes valencianes, la concertación de centros que segregan por sexos a los alumnos, cuando debería prohibirse por anticonstitucional, el que SI hay dinero para la enseñanza privada cuando se niega a la pública, en la suma sale una fuerte gestión ideológica de la crisis en la dirección mas reaccionaria y de derechas. ¿Pero de que nos extrañamos? Gobierna el PP.

Publica un comentari a l'entrada

Danos tu opinión. Evita hacerlo como Anónimo y pon tu nombre. Pero conserva las mínimas reglas de respeto y educación. Informaciones que afecten a la intimidad de las personas serán retenidas y/o retiradas. Plataforma no se hace responsable de las opiniones emitidas.
Gracias por colaborar y participar.