dimecres, 18 de setembre del 2013

Setmana Europea de la Mobilitat

Aire net - És el teu torn!
La Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) 2013 es va llançar el passat dilluns, en més de 2.000 ciutats de 43 països, amb activitats encaminades a crear una cultura de la mobilitat més sostenible. L'edició d'aquest any es desenvoluparà del 16 al 22 de setembre sota el lema "Aire net - És el teu torn!"

La campanya de 2013 té com a objectiu crear consciència sobre l'impacte del transport en la qualitat de l'aire local, i anima els ciutadans de tot Europa per millorar la seva salut i benestar mitjançant el canvi del seu comportament en la mobilitat del dia a dia

Això coincideix amb l'Any Europeu de l'Aire, un àrea que els responsables polítics de la UE estan revisant a través de l'Estratègia temàtica sobre la qualitat de l'aire.


La mala qualitat de l'aire continua tenint un gran impacte en la salut dels ciutadans europeus, donant lloc a complicacions respiratòries i cardíaques, morts prematures i, per tant, una menor esperança de vida. La contaminació de l'aire també afecta el medi ambient, donant lloc a l'acidificació, la pèrdua de biodiversitat, l'esgotament de l'ozó i el canvi climàtic. El trànsit urbà és una font creixent de la contaminació atmosfèrica, especialment quan es tracta de partícules en suspensió i del diòxid de nitrogen.

Per tant, les autoritats locals tenen la responsabilitat de desenvolupar estratègies de transport urbà que satisfacen la demanda de mobilitat, protecció del medi ambient, millorar la qualitat de l'aire i fan de la ciutat un lloc millor per viure.


En adoptar el lema "Aire net - És el teu torn!" la Setmana Europea de la Mobilitat ha subratllat que tots tenim un paper que exercir, i que fins i tot els xicotets canvis, com els desplaçaments amb bicicleta en lloc d'agafar el cotxe, optant pel transport públic, o triar el caminar, poden millorar significativament la qualitat de vida a la ciutat i les ciutats europees.
----------------------------------------
Enlaces de interés:

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Danos tu opinión. Evita hacerlo como Anónimo y pon tu nombre. Pero conserva las mínimas reglas de respeto y educación. Informaciones que afecten a la intimidad de las personas serán retenidas y/o retiradas. Plataforma no se hace responsable de las opiniones emitidas.
Gracias por colaborar y participar.