divendres, 29 de novembre del 2013

Fundit al negre....

Aquesta és la imatge que des d'avui divendres, a les 12:19 pm, apareix al sintonitzar Canal 9. La decisió presa per decret pel Govern Valencià ens priva als valencians i valencianes d'una radiotelevisió pública.

Bé és cert que en els últims 10 anys estava de capa caiguda, gràcies als tèrbols manejos de les successives directives des que Zaplana va accedir a la presidència de la Generalitat.

Precisament ahir dijous es presentava en el Ple de l'Ajuntament una moció sobre el tancament de RTVV, instant a l'equip de govern a transmetre al govern de la Generalitat la necessitat de revocar “amb caràcter immediat” la seua decisió així com a establir mesures de diàleg, junt amb la resta de forces polítiques de les Corts Valencianes, el Consell d'Administració de RTVV i representants dels treballadors, per tal de garantir la viabilitat i continuïtat dels mitjans de comunicació públics valencians d'una manera pròxima, plural i imparcial com a servei públic fonamental per a la defensa i l'ús de la nostra llengua, el coneixement de la realitat territorial, cultural i de cohesió social”. 

Com calia esperar, va ser rebutjada pel PP.


La seua aparició al Nou d'Octubre del 1989 va suposar l'inici de les emissions en valencià en les ones valencianes. Sèries, pel·lícules, Monleón i les Monleonetes, utilitzaven la nostra llengua, menys que més, però la utilitzaven. Es va començar a desenvolupar una incipient indústria audiovisual valenciana.

Llengua que al llarg del temps va decaure en el seu ús, bona prova de la importància que el PP donava a la nostra llengua, cap.

L'audiència en l'última etapa va caure en picat. I les despeses es van disparar. Mai fer tan poc havia costat tant .... Les despeses (encara ocultes) que va suposar la visita del Papa a juliol del 2006 van suposar un punt de no retorn en l'espiral de malbaratament i de rapinya econòmica d'un servei públic.

Després de cada reestructuració de plantilla tornaven a contractar més empleats, sobretot estructura directiva, arribant a tenir en plantilla més "generals" que "soldats". Intocables molts d'ells, sobretot quan comença la crisi econòmica i molts organismes autonòmics desapareixen ... però cal recol·locar a les "endollats".

I així ens va anar, fins el 5 de novembre passat, quan el TSJ valencià va anul·lar l'ERO que permetia l'acomiadament de les tres quartes parts dels seus empleats, i el govern valencià anunciava el tancament de l'ens públic RTVV. No feia ni un mes que s'havia procedit a un canvi d'imatge, nou logo inclòs. Tot un malbaratament, un més de la llarga sèrie de malbarataments.

Curiosament, des de l'anunci del tancament, i la "presa" de les instal·lacions per part dels treballadors, augmenta l'audiència espectacularment.


Després de molts anys es podia parlar lliurement sobre els tripijocs de RTVV per part dels seus gestors polítics. Convidats que estaven anteriorment vetats, reportatges que no es van emetre en el seu dia, fins els afectats pel tremend accident del metro al juliol del 2006 podien parlar lliurement. 

Un bufit efímer de transparència.

Amb la desaparició de Canal 9 avui, i el tall d'emissions de TV3, només podem veure i escoltar televisió en obert en castellà. I segons el nostre estatut, en el seu article sisè, diu, entre altres coses, el següent:
  • 3. La Generalitat garantirà l'ús normal i oficial de les dues llengües, i adoptarà les mesures necessàries per assegurar el seu coneixement.
  • 4. Ningú podrà ser discriminat per raó de la seua llengua.
  • 5. S'atorgarà especial protecció i respecte a la recuperació del valencià.
  • 6. La llei establirà els criteris d'aplicació de la llengua pròpia en l'Administració i l'ensenyament.
Sense cap comentari...



0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Danos tu opinión. Evita hacerlo como Anónimo y pon tu nombre. Pero conserva las mínimas reglas de respeto y educación. Informaciones que afecten a la intimidad de las personas serán retenidas y/o retiradas. Plataforma no se hace responsable de las opiniones emitidas.
Gracias por colaborar y participar.