dijous, 6 de març del 2014

zONa jove: Wert, tu TACET!!

La ley Wert pretende eliminar la obligatoriedad de la enseñanza músico-artística pudiendo llegar a no ofertarse en centros educativos. Se convierte en optativa. Por contra la religión o la alternativa, educación en valores éticos pasaría a ser trocal, de obligada oferta.
Se evidencian las prioridades ideológicas en las que, como en otros tiempos, la formación artístico cultural queda relegada. ¿Ha de ser la Educación  una mera herramienta técnica? 
zONa jOveN profundiza en la importancia de la formación artística, música y educación plástica. Una inquietud de nuestros jóvenes.
L’il·lustríssim ministre d’educació i cultura elimina les assignatures de música i educació plàstica. Elimina així la rama artística en l’educació de les futures generacions. Vol formar ciutadans que no s’expressen com a persones, que no troben una motivació. Sols vol inculcar una moral antiquada per a que les persones no sigma lliurepensadors. Que millor que ensenyar als nens a que s’expressen de forma lliure, a que no tot és economia, ciència o lletres. Cal reivindicar que l’art forma part de la nostra espècie. Al neolític ja hi havia formes artístiques d’expresió, com mostren les pintures rupestres. Els éssers vius es comuniquen entre ells, es relacionen, formen famílies i llars, però sols “Homo sapiens sapiens” pot expressar-se a través de l’art, de la música, de la pintura.


L’home prehistòric ja tocava flautes fetes d’ossos i inventava instruments de percusió. Charles Darwin proposà que la música va sorgir abans que la parla, degut a que les primeres dones capaces de pronunciar sons, emitien melodies per calmar el plor dels fills.

La música passà a formar part de les diferents cultures: gregs, musulmans, íbers, orientals, etc. A més, ha anat evolucionant al llarg de diversos períodes fins arribar a les noves tendències i modalitats musicals.

http://zonajovenplataformasab.blogspot.com.es/2014/03/wert-tu-tacet.html

2 comentarios:

ggrau ha dit...

- religión y más música
Esto es formar mejores ciudadanos libres, no al revés, como están intentando....

Juan Catala ha dit...

El interés de formar personas sin criterio ni opinión, ni mucho menos la capacidad de crearsela, es muy preocupante. El poder económico no necesita ciudadanos si no trabajadores muy productivos. Para producir que?

Publica un comentari a l'entrada

Danos tu opinión. Evita hacerlo como Anónimo y pon tu nombre. Pero conserva las mínimas reglas de respeto y educación. Informaciones que afecten a la intimidad de las personas serán retenidas y/o retiradas. Plataforma no se hace responsable de las opiniones emitidas.
Gracias por colaborar y participar.