dimarts, 15 de juliol del 2014

Pròxim curs en el CEIP 8 d'abril



Barracons prefabricats.

Per al pròxim curs hi ha hagut 61 sol·licituds d'accés per a Infantil de 3 anys. 23 per a valencià i 38 per a castellà, com el màxim són 30 xiquets per unitat la de castellà es desplega i seran 2 unitats, més la de valencià.


Els xiquets del nostre poble nascuts en 2011 eren 102. Per tant han sol·licitat plaça el 60%, un percentatge baix comparat amb altres pobles on és al voltant del 70%.

Nous barracons: Per al pròxim curs s'habilitaran 45 m2 de nous prefabricats per a donar cabuda a una unitat. Els barracons prefabricats continuen creixent. 
La deficiència d'infraestructures i serveis requereixen urgent solució. Tot l'alumnat es veu afectat a la fi per l'ocupació d'aules i espais no previstos com a aules.



Per què hi ha menys sol·licituds de places en el CEIP que en altres pobles?

El nostre CEIP té bona fama, l'equip de professorat està ben valorat i les instal·lacions tenen pocs anys. 
Però es va saturar al poc de temps de la seua inauguració. Fa temps que van haver d'instal·lar-se aularis prefabricats o barracons i en eixes instal·lacions s'incorporen els més menuts d'infantil. És un efecte dissuasori.



Este és un dels motius pels quals els pares i mares consideren sol·licitar plaça en altres col·legis de la zona, principalment en algun dels 4 centres públics i 1 concertat de L'Eliana, on hi ha vacants. El nombre d'alumnes de Sant Antoni en eixos centres és significatiu.



Per què tenim un sol col·legi amb cicle d'infantil en el municipi?

El centre privat concertat que hi ha en Sant Vicent no imparteix Infantil. El CEIP 8 d'abril està saturat. Al començar 2014 la nostra població va superar els 8200 habitants. 
Amb estes dades hauríem de tindre fa temps un Segon Col·legi Públic en SAB. Però per a això han de confluir dos circumstàncies: un Ajuntament que ho reivindique amb contundència i que cedeixca el terreny per a la seua construcció i una Conselleria que decideixca la seua creació i construcció.



Què ha fallat?

La Conselleria va arribar a crear sobre el paper un nou CEIP a Sant Antoni. Teòricament s'anava a construir en els terrenys de l'antic camp de futbol, al costat de Sant Vicent (la població de Sant Vicent és jove i hi ha molts xiquets encara menuts). 
L'Ajuntament deia haver cedit eixe terreny. Però la veritat és que mai ha acreditat la cessió del terreny i, no sabem per què, la Conselleria va fer marxa enrere per a la creació d'este nou CEIP. 
Estàvem com al principi, però amb una població creixent per l'ocupació de les vivendes de Sant Vicent (més de 750 habitades a hores d'ara).



Plataforma, junt amb altres forces polítiques i socials, estem des del principi reclamant la construcció del Segon Col·legi Públic. Per això hem mantingut dos reunions amb alts càrregs de la Conselleria d'Educació per a explicar-los la necessitat poblacional i de cohesió social que proporcionen els centres educatius, donada la relativament recent existència del nostre municipi com a tal.



Solucions?

Després de l'última reunió amb Conselleria se'ns va comunicar que es valorava l'ampliació de l'actual CEIP 8 d'abril. Açò suposaria assumir la construcció d'una nova ala per a donar cabuda a la demanda d'alumnat. Ens pareixia una solució de primera instància però a hores d'ara seguim sense saber com va l'assumpte en Conselleria.



En segona instància cal construir un nou CEIP, pareix que l'Ajuntament es decantava últimament per Montesano, al costat de Consum-Decathlon. Ara és en Montesano on està augmentant la població perque estan habitant-se els centenars de cases construïdes en els últims anys, abans de la crisi.



Estem per la tasca d'espentar tots en la mateixa direcció però cal tindre un Ajuntament que aposte per això, insistent en la reivindicació.



El nou model que la Conselleria vol implantar en lloc dels CEIP (Centre d'Educació Infantil i Primaria), són els CIS (Centre d'Iniciativa Social).



Este últim model deixa en mans de la iniciativa privada la construcció dels centres educatius a canvi d'una concertació en condicions avantatjoses per 75 anys.



Per a Plataforma este no és el model de construcció de centres escolars que desitgem, de fet la iniciativa privada només actuarà si preveu el seu lògic benefici. 

Per a nosaltres l'Educació pública obligatòria no ha de ser un negoci, per això no compartim este model.



Per l'educació pública, per un segon col·legi.

3 comentarios:

Juan Catalá ha dit...

La oferta educativa publica debe ser, sin duda, suficiente. Otra cosa es que se pretenda forzar a la enseñanza privada o concertada como salvadora de la situación. Siempre saldrá mas cara a la población, vía impuestos o cuotas, y con el riesgo del sesgo idelógico-religioso que se le quiera dar por parte de sus propietarios (segregación de sexos, presencia de la religión o corriente religiosa predominante en ese colegio, formación para la competitividad frente a la tolerancia y crecimiento social, etc.)
La enseñanza pública en colegio público. La formación ideológico-religiosa que la subvencionen privadamente quién la sustente.

¿Y el dinero? ha dit...

Los altos cargos son los que han sido destituidos, Carbonell y cia, que además han sido la lacra contra la linea en valenciano. Ninguna credibilidad de ellos. Y ¿con quédinero seconstruiría?. La Generalitat investigada por fraude en las cuentas, Montoro que no les da el FLA, losfarmaceúticos sin cobrar, las residencias tampco, las becas sin dar. Estáis en este mundo?, o por pedir que no quede nada.
Habrá que tirar primero a los de ahora en la Generalitat y luego resolver esto, Esto que es hablar por hablar, por no estar callados. A veces un silencio es mejor que incidir por un camino que se sabe imposible.

Anònim ha dit...

Hay gente que hace cosas, hay gente que no hace nada y hay gente que no hace nada y critica a los que hacen cosas

Publica un comentari a l'entrada

Danos tu opinión. Evita hacerlo como Anónimo y pon tu nombre. Pero conserva las mínimas reglas de respeto y educación. Informaciones que afecten a la intimidad de las personas serán retenidas y/o retiradas. Plataforma no se hace responsable de las opiniones emitidas.
Gracias por colaborar y participar.