dijous, 21 de març del 2013

Què passa a l'ensenyament públic?

Al Ceip 8 d'Abril del nostre poble hi ha, almenys ahir, 2 interins que van secundar la vaga.  La Conselleria d'Educació de València xifra en 774 els interins que han secundat la vaga. STE-PV xifra el seguiment de la vaga d'interins en el 72%.

Xifres contradictòries en el primer dia de vaga dels sis als quals han estat convocats els professors interins per part del STEPV per protestar per la decisió de la Conselleria d'Educació de canviar la regulació de les borses de treball de personal docent. La convocatòria és per als dies 20, 21, 22, 25, 26 i 27 de març

Segons el sindicat convocant, la pretensió de la Conselleria d'Educació de modificar l'ordenació actual de les borses de treball pot comportar la pèrdua del lloc de treball de més de la meitat del professorat interí.

La Conselleria remarca que el nou acord "no suposarà acomiadaments, sinó una actualització de les borses de treball a mesura que es convoquen les oposicions de cada especialitat", de manera que "no hi ha una relació directa entre l'actualització de borses i la finalització del treball que està cobrint l'interí ".

El que està clar és la situació de tensió que diversos sectors públics estan vivint en els últims temps. Sanitat, Ensenyament ... I que repercuteix en tots els ciutadans.
Clica ací

Primer s'inicia una campanya de desprestigi per part de l'Administració (estatal, autonòmica, local) contra el col·lectiu en qüestió. Després, que cal realitzar retalls econòmics perquè el sistema es puga mantindre, amb qualitat, diuen. I quan l'assumpte està que crema, solució màgica al cant.
En el cas de l'ensenyament estem assistint a aquest joc de "bons i dolents". Els professors no treballen, els professors no tenen els coneixements adequats, els professors són uns privilegiats pels seus horaris ... Diuen des de l'Administració .... I treuen del barret de copa la solució màgica; anem a pels professors interins.


Ens oblidem de les borses de treball, dilapidem l'experiència de centenars, de milers de professors que porten anys donant classes als nostres fills, i fiquem en el sistema altres nous, sense experiència, amb criteris d'admissió que en alguns casos faculten els directors de centres a triar "a dit".
Escoltem que alguns professors no coneixen ni els afluents de l'Ebre per la dreta ... Com si això, avui, en el món global 3.0 fora de vital importància. No serà més important que aquests professors sàpiguen motivar als nostres fills?, que sàpiguen obtenir-ne el màxim possible?, que els sàpiguen EDUCAR en valors?
I darrere de tot això, a l'horitzó, una reforma educativa classista, segregadora i mercantilista, la contrareforma del ministre Wert.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Danos tu opinión. Evita hacerlo como Anónimo y pon tu nombre. Pero conserva las mínimas reglas de respeto y educación. Informaciones que afecten a la intimidad de las personas serán retenidas y/o retiradas. Plataforma no se hace responsable de las opiniones emitidas.
Gracias por colaborar y participar.