dijous, 9 d’octubre de 2014

Actes 9 d´Octubre

Extracte cartell
Com ja informàvem divendres passat,, esta setmana estem celebrant al nostre poble una sèrie d'actes culturals per celebrar el 9 d'Octubre. Tres actes queden per hui dijous i per demà divendres. Organitzen l'Ajuntament, @teneoSAB i la Societat Musical Sant Antoni.

Però hi ha més. Transcrivim la convocatòria de la manifestació que a la vesprada es celebrarà a la ciutat de València, Convoca la Comissió 9 d'Octubre. La comissió, integrada per entitats socials i culturals, sindicats i partits d'esquerres, anima la ciutadania a participar a la manifestació de hui dijous de manera "il·lusionada" per "fer possible el canvi polític i social" a la Comunitat Valenciana.

Manifest 9 d'octubre - 2014
FEM POSSIBLE EL CANVI AL PAÍS VALENCIÀ
"Avui, 9 d'octubre, ocupem les places i els carrers del nostre país per recordar l'entrada de Jaume I a la ciutat de València. Enguany la Diada la celebrem carregades de positivisme, sabent que és a les nostres mans canviar-ho tot, que la societat està reaccionant davant la corrupció i el saqueig, que l'apoderament popular és creixent i ja ningú ens pot aturar.
Davant la corrupció amb la que els botiflers que ens governen balafien els diners, devaluen les nostres institucions, ens menyspreen i ens amaguen com a poble arribarà la nostra resposta: hui diem que és possible. Hui diem que no caurem en el seu joc, que volem dignificar el nostre País, recuperar els nostres mitjans de comunicació, dotar les nostres escoles d'un model lingüístic que garantisca l'ensenyament en valencià i preservar la riquesa cultural del nostre poble.
Hui clamem per un sistema de finançament propi i sobirà, per la construcció del Corredor Mediterrani, pels drets socials i laborals, per una sanitat digna, per un model socioeconòmic sostenible i respectuós amb el medi ambient. Juntes podrem posar fi a l'espoli injust i organitzat per part de l'Estat per reduir-nos a una colònia sense dignitat i del govern valencià que ens avergonyeix amb la seua corrupció i menyspreu la nostra terra.
Volem que aquest 9 d'octubre servisca per reaccionar, per encoratjar l'apoderament popular, per agafar l'espenta necessària, per mobilitzar la il·lusió i que així la ciutadania siga el principal motor de regeneració política, social i econòmica al País Valencià.
Hem de ser conscients que un altre model és possible, que tenim potencial com a poble, com a persones, que ho tenim tot per guanyar. Amb una democràcia real, amb transparència, amb participació ciutadana i entre totes podem posar fi a este sistema injust, podem canviar el rumb de la història.
La nostra ciutadania activa i contundent ha de ser la manera de transformar les nostres paraules en fets i guanyar la sobirania al carrer i a les institucions, retornant-los la dignitat, acostant-les a la gent, blindant-les definitivament contra la corrupció i el saqueig que hui ens ofega, posant-les al servei del País i la seua gent."
Només entre totes, farem d'aquesta terra que tant estimem un País digne i lliure!
Visca el País Valencià!

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Danos tu opinión. Evita hacerlo como Anónimo y pon tu nombre. Pero conserva las mínimas reglas de respeto y educación. Informaciones que afecten a la intimidad de las personas serán retenidas y/o retiradas. Plataforma no se hace responsable de las opiniones emitidas.
Gracias por colaborar y participar.